Programma week 1:

Volwassenen 

Thema: Magical Mystery Tour
Datum: 2 t/m 5 aug

Muziek

Thema: The Beatles. Een bonte ‘Magical Mystery Tour’ vol rock ’n roll en symfonische rock.

Docent: Michael Breukers.

Voor wie: Iedereen met een goede beheersing van zijn of haar instrument. Voor blazers en strijkers is er bladmuziek, die opgestuurd wordt na inschrijving. Dat geldt ook voor de akkoordenschema’s voor gitaar en piano. Boven in De Kiosk gaan we ijverig aan de slag. Kleinere subgroepjes werken regelmatig apart maar enkele nummers presenteren we gezamenlijk.

Groepsgrootte: max 12 muzikanten

zie ook website Michael Breukers

 

Zang

Thema: Tour door de mystieke Andes (Chili/Argentinië), via een Caribisch feestje

Docent: Conchita Barbé Vicuña (zangeres & docent Chi Kung) & Piet
Severijnen (gitarist)

(Mexico/Cuba) naar het vurige thuisland Spanje (Andalucía). Met oa nummers van Mercedes Sosa en de Buena Vista Social club. We snuffelen aan de Spaanse taal en Latino-cultuur.

Voor wie: Iedereen met passie voor zang. De zangworkshops worden voorafgegaan door een meditatie en Chi Kung oefeningen, bij mooi weer buiten. We doen diverse technieken om ontspannen samen te zingen.
Ook komen poëzie, dans en jaleo (aanmoedigingen) aan bod. Een portie theatraal invoelingsvermogen is van harte welkom. Bienvenidos a la fiësta!

Groepsgrootte: tot 15 personen

Zie ook website Zangeres Conchita
you tube

Theater

Thema: The Mystery Tour – Op basis van vreemde verhalen, anekdotes, plaatjes, gedichten, muziek, etc. ga je een korte theatervoorstelling maken voor het hele gezin. Vreemde personages ontmoeten elkaar in absurde taferelen. We gaan zowel werken met korte vaste tekstjes als vanuit improvisatie. Breng vooral je inspiratiemateriaal mee. Daarna gaan we de scènes ook vormgeven (denk aan kostuums en decors maken, etc.) en uiteindelijk natuurlijk spelen voor publiek.

Docent: Aafje Dohmen

Voor wie: Volwassenen die het leuk vinden om iets met theater te doen
(ervaring is geen vereiste, maar je moet wel durven spelen en
uitproberen).

Groepsgrootte: max. 15 personen

Zie ook website Aafje Dohmen

Circus

Thema: Hooggeëerd Publiek!

Grijp je kans om zélf de piste in te springen. Na deze vier dagen kun je jongleren, eenwieleren, draadlopen, acrobatieken, goochelen, en nog veel meer. We beginnen met algemene technieken, daarna kun je kiezen wat je het beste ligt, en daarmee ga je dan verder aan de slag. Niet alleen de techniek, maar ook de presentatie en het plezier is daarbij belangrijk. Je hoeft daarbij niet supersterk of hyperlenig te zijn, iedereen kan meedoen.

Docent: Frank Uiterwaal

Voor wie: vanaf absolute beginner

Groepsgrootte: max 10 personen

Zie ook website Circus Caprioli

Beeldend / schilderen

Thema: Diepzeeduiken in je verbeeldingskracht en daarbij een onderzoek naar de kwaliteit van karton, ritsen, kerven en constructies bouwen. Er worden individueel elementen gebouwd die we plaatsen in een gemeenschappelijk kleurrijk universum. Heb lef om te kliederen, stuk te maken en weer in elkaar te zetten. Durf groot te werken. Het wordt een spel van samenwerken.

Docent: Martin Peulen

Voor wie: Voor ieder die wil creëren.

Groepsgrootte: max 12 personen

Zie ook website Martin Peulen

Schrijven

Thema: Reizend schrijven.

Schrijven, dat gaan we dat in deze workshop veel doen. Van zes-woord-verhalen (‘Dat was het dan; ze zuchtte.’) tot gedichten en iets langere verhalen. We wandelen rond en schrijven
reisverhaaltjes, we leven ons in, in personages en we schrijven elkaar brieven.
Ieder dagdeel krijg je opdrachten en die lezen we aan elkaar voor. We doen een klein beetje aan theorie en je krijgt wat elementaire schrijftips. Show don’t tell, gebruik actieve werkwoorden, schrap overtollige bijvoeglijke naamwoorden en schrijf in de tegenwoordige tijd.

Docent: Renée Jenniskens

Voor wie: Voor iedereen.

Nodig voor deze workshop: een pen en papier en als je dat handig vindt een laptop.

Groepsgrootte: 10 personen

Kinderatelier – Magical Mystery Tour

Programma kinderen

Voor de kinderen (5 t/m 12 jaar) is er het kinderatelier. In de ochtend zijn de kids in Het Uilennest creatief bezig met tekenen, schilderen, etc. In de middag zijn er gastdocenten met theater, zang, dans of voor een middagje spelen in de nabijgelegen duinen.

 

Docent in de ochtend: Annelies van Biesbergen

Het kinderatelier is voor kinderen waarvan minstens één ouder of verzorger deelneemt aan het ZomerAtelier.

Docent in de middag: Peer de Graaf en gastdocenten