Workshops ZomerAtelier Weekend

Datum: 7 t/m 9 juli

Muziek

Thema: The Revival of the Sixties

Docent: Lisette Elbers

Voor wie:

Hou je van de muziek en van de jaren 60? En hou je van zingen? En speel je ook nog een instrument? Zorg dan dat je er bij bent! We gaan in de  workshop The Revival of the Sixties enkele stukken instuderen.

Denk aan:

  • I’m A Believer
  • Route 66
  • Blackbird
  • Moondance
  • What A Wonderfull World

Wanneer ik een indruk heb van jouw muzikale vaardigheden pas ik jouw partij daar graag op aan. Dat kost even tijd, dus meld je gauw aan. Zo heb je ook nog tijd om vast wat te oefenen. Op zondag namiddag houden we een fraaie openbare presentatie.

Groepsgrootte: max 12 muzikanten

Niveau: Goed bladmuziek kunnen lezen

Instrument: Gitaar, piano, basgitaar (of contrabas), zang, dwarsfluit, saxofoon, klarinet, trompet, trombone en drums.

zie ook website: LeJazz – LeJazz (lejazznow.nl)

Muziek Accordeon groep

Thema: The Revival of the Sixties op accordeon

Docent: Michael Breukers

Voor wie: accordeonisten 

A Whiter Shade of Pale van Procol Harum kan prachtig worden gespeeld op accordeon. De dalende baslijn onder Sunny Afternoon (Kinks), dat is even zoeken en oefenen, maar dan heb je ook wat. Het latin ritme van Santana in Floor de Luna klinkt op de trekzak zeker zo zwoel en Tears in the Morning (Beach Boys) hartverscheurend mooi. Met Mamma van Heintje hebben we een typisch Napolitaans te pakken en met If I were a Rich Man een mooi klassiek stukje klezmer. Voor de liefhebbers van Harrie Bannink hebben we De Kat van Ome Willem en ten slotte is voor uit het jazzy repertoire van Cor Stein het aanstekelijke lied Twee Motten.

Kortom, dit is een workshop lichte muziek op het accordeon, met een klassiek randje. Michael Breukers demonstreert zijn spel en geeft honderduit tips wat betreft de balgvoering, de vingerzetting, de dynamiek, de muzikale improvisatie en de presentatie. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze vaardig zijn op het instrument. 

Geef van tevoren aan wat je van de workshop verwacht en geef je voorkeur aan voor samenspel, plenair of in kleine groepjes of juist solo. De dag starten we samen op en sluiten we samen af. Michael loopt voortdurend rond om groepjes of solisten op het goede spoor te houden. Uiteindelijk werken we naar een mooie en sfeervolle presentatie toe. 

Groepsgrootte: max 12 muzikanten

Niveau: Noten kunnen lezen is geen must, wel gemakkelijk. Voor de begeleidende linkerhand is er geen notenschrift, wel een akkoordnotatie.

Instrument: Accordeon

Zang

Thema: Zingen met Paulien!

Docent: Paulien Ongering

Dit weekend gaan we samen zingen!

De zangworkshops staan tijdens deze dagen onder andere in het teken van pop en met name de songs uit de jaren 60, wie kent ze niet. Heerlijk zingbare liedjes!

We gaan onderzoeken: hoe kun je lekker zingen, in de hoogte én in de laagte, en in de breedte?

Kan ik een tweede stem zingen? Durf ik solo te zingen?

Op de laatste dag gaan we onze kunsten vertonen. We zullen dan begeleid worden door de muzikanten olv Lisette Elbers, die ook met deze liedjes aan de slag gaat. Doe mee: we can work it out!

Groepsgrootte: tot 20 personen

Zie ook website Paulien Ongering

Kunst: Spelen en creëren met de kunstenaar in jou

Thema: Levenskunst 

Docent: Marita Kratz

Wat zou er gebeuren als je ineens alles mag creëren wat er in je opkomt?
Als je je eigenheid gaat verbinden met die van de ander uit de groep?
Als we onze creatieve ideeën bundelen?
Als we bereid zijn onze creaties te eren en uit te dragen?

Tijdens deze zomerdagen gaan we samen dit spannende terrein verkennen? Om niet te verdrinken in de creatieve vijver vertrekken we allen samen van een punt:
het thema: LevensLust. De eerste werkwijze: schrijven.
Daarna gaan we spelen, schrijven, tekenen, bewegen, performen en alles wat jij nodig hebt om ons jouw verhaal te ‘vertellen’.
Ons uiteindelijke doel: onze creaties naar buiten brengen en te delen met het publiek.

Wat heb je nodig:
De bereidheid om te spelen, je werk te eren, je te verbinden en je werk uit te dragen op een wijze die bij jou hoort.

Groepsgrootte: 10

Zie ook website Marita Kratz