Docenten

Docent: zie ook website Michael Breukers

Docent: Conchita Barbé Vicuña (zangeres & docent Chi Kung) & Piet
Severijnen (gitarist)

Zie ook website Zangeres Conchita en you tube

 

Theater

Thema: The Mystery Tour – Op basis van vreemde verhalen, anekdotes, plaatjes, gedichten, muziek, etc. ga je een korte theatervoorstelling maken voor het hele gezin. Vreemde personages ontmoeten elkaar in absurde taferelen. We gaan zowel werken met korte vaste tekstjes als vanuit improvisatie. Breng vooral je inspiratiemateriaal mee. Daarna gaan we de scènes ook vormgeven (denk aan kostuums en decors maken, etc.) en uiteindelijk natuurlijk spelen voor publiek.

Docent: Aafje Dohmen

Voor wie: Volwassenen die het leuk vinden om iets met theater te doen
(ervaring is geen vereiste, maar je moet wel durven spelen en
uitproberen).

Groepsgrootte: max. 15 personen

Zie ook website Aafje Dohmen

Circus

Thema: Hooggeëerd Publiek!

Grijp je kans om zélf de piste in te springen. Na deze vier dagen kun je jongleren, eenwieleren, draadlopen, acrobatieken, goochelen, en nog veel meer. We beginnen met algemene technieken, daarna kun je kiezen wat je het beste ligt, en daarmee ga je dan verder aan de slag. Niet alleen de techniek, maar ook de presentatie en het plezier is daarbij belangrijk. Je hoeft daarbij niet supersterk of hyperlenig te zijn, iedereen kan meedoen.

Docent: Frank Uiterwaal

Voor wie: vanaf absolute beginner

Groepsgrootte: max 10 personen

Zie ook website Circus Caprioli

Beeldend / schilderen

Thema: Diepzeeduiken in je verbeeldingskracht en daarbij een onderzoek naar de kwaliteit van karton, ritsen, kerven en constructies bouwen. Er worden individueel elementen gebouwd die we plaatsen in een gemeenschappelijk kleurrijk universum. Heb lef om te kliederen, stuk te maken en weer in elkaar te zetten. Durf groot te werken. Het wordt een spel van samenwerken.

Docent: Martin Peulen

Voor wie: Voor ieder die wil creëren.

Groepsgrootte: max 12 personen

Zie ook website Martin Peulen

Schrijven

Thema: Reizend schrijven.

Schrijven, dat gaan we dat in deze workshop veel doen. Van zes-woord-verhalen (‘Dat was het dan; ze zuchtte.’) tot gedichten en iets langere verhalen. We wandelen rond en schrijven
reisverhaaltjes, we leven ons in, in personages en we schrijven elkaar brieven.
Ieder dagdeel krijg je opdrachten en die lezen we aan elkaar voor. We doen een klein beetje aan theorie en je krijgt wat elementaire schrijftips. Show don’t tell, gebruik actieve werkwoorden, schrap overtollige bijvoeglijke naamwoorden en schrijf in de tegenwoordige tijd.

Docent: Renée Jenniskens

Voor wie: Voor iedereen.

Nodig voor deze workshop: een pen en papier en als je dat handig vindt een laptop.

Groepsgrootte: 10 personen

Kinderatelier – Magical Mystery Tour

Programma kinderen

Voor de kinderen (5 t/m 12 jaar) is er het kinderatelier. In de ochtend zijn de kids in Het Uilennest creatief bezig met tekenen, schilderen, etc. In de middag zijn er gastdocenten met theater, zang, dans of voor een middagje spelen in de nabijgelegen duinen.

 

Docent in de ochtend: Annelies van Biesbergen

Het kinderatelier is voor kinderen waarvan minstens één ouder of verzorger deelneemt aan het ZomerAtelier.

Docent in de middag: Peer de Graaf en gastdocenten