Docenten

Docent Muziek: zie ook website Lisette Elbers

Docent Muziek: zie ook website Michael Breukers

Docent Zang:  zie ook website Paulien Ongering

Docent Kunst: zie ook website Marita Kratz

 

Lisette Elbers, docent muziek 

Lisette Elbers, saxofonist en docent, bekend van workshops in Paradox Tilburg en sinds 25 jaar bekend als organisator/docent bij LeJazz Weekend- en Zomercursussen. Dit jaar ook bij Het Zomeratelier, waar zij de workshop Revival Of The Sixties gaat leiden. In principe zijn alle instrumenten welkom, maar vooral gitaar, piano, saxen, trompet en trombone, dwarsfluit, zang en drums.

Michael Breukers, docent muziek

Van beroep ben ik toetsenist/zanger en muziekdocent en van veel muzikale markten thuis maar de Beatles hebben daarin een speciale plaats al was het maar omdat het deze muziek was waarmee ik op mijn veertiende met piano spelen ben begonnen in de familieband. Binnen formaties als The Teatles en 8-days-a-week draag ik gezellige Beatles-songs aan op feesten en partijen.

In 2021 heb ik tijdens het ZomerAtelier met veel plezier de workshop Klezmer verzorgt en in 2022 de workshop the Beatles.

Dit jaar ga ik aan de slag met alleen maar accordeonisten en we repeteren allerlei genres van liedjes uit de jaren 60! 

Paulien Ongering, docent zang

Ik ben opgeleid als Docent Muziek, manusje van alles. Ik speel diverse instrumenten, maar zingen doe ik het liefst, je bent je eigen instrument. Ik ben dus gek van zingen en vind het heerlijk mensen te helpen hun eigen stem te vinden.

Voor veel mensen geldt dat ze als kind vaak te horen hebben gekregen: je zingt vals, je bromt, ga maar achteraan staan of, als wij zingen hoef jij niet mee te doen. Korting, de ideale situatie om voor goed met zingen op te houden. En toch blijft het knagen, want vroeg of laat komt deze oerimpuls toch weer boven: ik wil zingen!

Bij mij vind je een veilige plaats om je stem de ruimte te geven die het verdient.

Het uitgangspunt is dat iedereen al kan zingen en muzikaal is en dat het alleen maar verder ontwikkeld kan worden.

Ontwikkelen is letterlijk de wikkeling eraf halen. Dit kunnen wikkelingen zijn van onzekerheid, schaamte, angst en verkramping.

Zingen is een goede manier om dichter bij je wezenskern te komen.

Als je meer vertrouwen krijgt in je eigen zingen, krijg je ook meer vertrouwen in je eigen zijn. Mooi meegenomen.

Marita Kratz, docent schrijven / tekenen

Van oorsprong kom ik uit Duitsland maar woon inmiddels al meer dan 35 jaar in Nederland.
Na een lange periode van opleidingen in de kunst en de spiritualiteit, heb ik vele jaren gewerkt als autonoom kunstenaar, creatief begeleider voor kinderen en volwassenen, het geven van astrologische consulten en spirituele coaching bij levensvragen.
Het is nu de tijd om alle kennis te bundelen en op een creatieve wijze uit te dragen en door te geven.
Tijdens het ZomerAtelier ga ik met je op zoek naar je eigenheid van creëren. Hierin is werkelijk alles mogelijk. Ons vertrekpunt zal het schrijven zijn. Na deze eerste opwarming vliegen we uit, ieder zijn/haar eigen pad, om elkaar uiteindelijk weer te ontmoeten in een gezamenlijke creatie, die
we met het publiek gaan delen. Het is een spannende weg, met hier en daar een bewegwijzering. Maar tegelijkertijd geeft het zoveel bewegingsruimte dat de creatieve energie vrij kan stromen.
Ik heb onwijs veel zin in dit spannende avontuur. Hopelijk jullie ook!